Historie

In 1994 werd het familiebedrijf Wenau Transport & Cleaning opgericht waarbij de organisatie zich in eerste instantie richtte op het reinigen van tanks bij brandstofverkooppunten en het afvoeren van de afvalstoffen die vrij kwamen bij de reiniging. De persoonlijke en klantgerichte benadering van de opdrachtgevers zorgden ervoor dat Wenau al snel een aantal grote opdrachtgevers kreeg, waardoor de organisatie begon te groeien. Deze primaire kernwaarden bleven altijd centraal staan in het bedrijfsbeleid, waarbij in de loop der jaren essentiële punten als veiligheid, zorg voor medewerkers en milieu aan de bedrijfsvisie werden toegevoegd. Dit zorgde ervoor dat Wenau als één van de eerste reinigingsbedrijven in Nederland gecertificeerd was conform de ISO9001, ISO14001 en VCA-P.

Hierna ontstond een verbreding van het dienstenpakket, waarbij eveneens nieuwe marktsegmenten werden aangeboord. Mede door de inspanning van L. Weessies, de tweede generatie binnen het familiebedrijf, bleven ontwikkeling en innovatie twee belangrijke pijlers.  De combinatie van de primaire waarden en de innovatieve toekomstvisie, zorgen er tot op heden voor dat Wenau haar werknemers bindt. Dit vanwege de vertrouwde werkomgeving en de innovatieve ontwikkelingen binnen de organisatie.

Het resultaat van dit beleid heeft ertoe geleid dat een groot aantal medewerkers zich al lange tijd verbonden voelt met de onderneming, waarbij de bedrijfscultuur als vanzelf wordt overgedragen op nieuwe collega’s.

De continue groei van de organisatie resulteerde vervolgens in de bouw van een nieuwe ‘groene’ hoofdvestiging aan De Ynfeart te Heerenveen, welke in 2013 in gebruik is genomen. Het pand aan It Kylblok werd de werkplaats.