Afvalmanagement

Naast industriële reiniging kunt u ook bij ons terecht voor het afvoeren en transporteren en het (laten) verwerken van uw afvalstromen. Met het afvalmanagement verzorgt Wenau een complete dienstverlening.

Wenau Transport voert het afvalmanagement uit voor uiteenlopende bedrijven

De rest- en afvalstoffen die bij reinigings- of productiewerkzaamheden vrijkomen, moeten op verantwoorde wijze worden afgevoerd en verwerkt. Zodat ze niet langer een bedreiging kunnen vormen voor het milieu. Bij Wenau beschikken we over alle expertise en middelen om ook uw volledige afvalmanagement uit handen te nemen. Door samen te werken met Wenau haalt u voordeel uit het feit dat er goede contractuele afspraken zijn tussen de grootste verwerkers van Nederland en Wenau.

Verwerken van afvalstoffen

Bij het verwerken van afvalstoffen komt een grote hoeveelheid aan regels en wetten kijken. Wenau begeleidt u bij de administratieve afhandeling tot aan het aanbieden van de afvalstoffen bij een erkend verwerkingsbedrijf.

Onderdelen die afvalmanagement omvatten zijn:

  • Het verwijderen van (gevaarlijke) afvalstromen, zoals afvalwateren, zuren, logen, oliestromen, slib en steekvaste verontreinigde materialen;
  • Transporteren van (gevaarlijke) afvalstromen volgens ADR/VLG voorschriften;
  • Verzorgen van alle afval/transport documenten en registraties;
  • Zorg dragen voor de eindverwerking van afvalstoffen;
  • Advisering over afvalstoffen;
  • Tijdelijke opslag van afvalstromen op locatie.

Wenau kan vrijwel elke vloeibare afvalstof laten verwerken. Indien de samenstelling van het materiaal niet duidelijk is, nemen wij geheel vrijblijvend een monster en gaan we opzoek naar de meest optimale verwerkingsmethode.

Wenau is specialist in afvalmanagement

Bent u geïnteresseerd? Door onze ervaring met de meest uiteenlopende soorten afval, zijn we in staat om u vakkundig te adviseren over een milieuvriendelijke en kostenefficiënte beheersing van uw afvalstromen. Na een grondige analyse, kan Wenau u precies vertellen welke maatregelen u moet doorvoeren om minimaal te voldoen aan alle wettelijke milieuvoorschriften. Desgewenst bieden we u hierbij alle technische en praktische ondersteuning die u maar nodig heeft.